Passive Income Dropshipking.co

I nak tunjuk how to make RM10,000 sebulan dengan Dropshipking (DSK) melalui referral.

 

PENGENALAN

Sejak 2006 I memang plan nak create satu online system yang boleh jana passive income.

Most of the idea berakhir di idea board sahaja sebab business model x dapat sustain lama.

Sustainability bergantung kepada ketahan sistem tersebut untuk stay relevant dalam market.

Antara sebab x boleh sustain adalah tiada nya core business yang “evergreen”.

 

MODAL BISNES

Sejak berzaman, tamadun manusia turun naik dengan trading/commerce.

Bila cerita tentang commerce, modal adalah perkara first yang perlu ada. Tidak kira besar atau kecil, sendiri atau pinjam, kena ada modal lah.

Dengan eCommerce, keperluan modal dikurangkan secara drastik sebab xperlu fikir pasal kos operasi yang besar seperti sewa ruang bisnes, gaji pekerja.

Bisnes eCommerce boleh buat 100% online. Just perlu fikir produk apa yang nak jual & simpan stok.

Tahun 2015, konsep dropship mula mendapat perhatian dikalangan mereka yang baru nak mula berniaga secara online.

Yelah, masa I introduce Dropshipking (DSK) pada tahun 2014, 8 out of 10 prospek bertanya “apa kaitan kapal jatuh dengan eCommerce ya? 😅 Kapal mana yang jatuh?”

Tapi bila I revive semula idea DSK pada tahun ni, dapat respon lagi ok, “promote produk apa ya? margin ok x? register free atau ada bayaran?”

Dengan konsep dropship, sesiapa sahaja boleh mula berniaga tanpa mengeluarkan modal. Jika ada kos pun, max RM1k (website, hosting, yuran keahlian, sistem eCommerce, online sistem berkaitan).

Alhamdulillah, dengan DSK hanya RM100-150 untuk start dropship bawah platform HUB (direktori dropship)

Lagi best sebab x lama lagi ada program baru, ARC (pusat pembangunan dropshipper) bawah DSK yang 100% FREE

 

MANA PASIFNYA?

Jika you still reading this, I pasti you nak tau macam mana nak jana passive income dengan DSK.

Secara ringkas, income akan dijana dari 2 sumber:

  1. HUB : yuran keahlian bulanan
  2. ARC : profit sharing from retail sales

 

BERAPA BANYAK BOLEH JANA?

Ini bergantung kepada bilangan dropshipper yang you taja.

Contoh:

  • 200 dropshipper bawah ARC
  • Average retail profit sharing RM2
  • 20 dropshipper bawah HUB
  • Referral commission RM30 per HUB

Passive Income ARC
RM2 x 200 = RM400

Passive Income HUB
RM30 x 20 = RM600

Total = RM1,000 sebulan

Jika you berani dapatkan 2,000 dropshipper bawah ARC & 200 dropshipper bawah HUB, dah jadi RM10,000 sebulan! 😊

 

GANDAKAN JIKA TAJA & JAGA

Khas untuk penggiat Internet Marketing (IM).

Jika main bisnes you adalah IM & you dah ada followers yang ramai, boleh apply sebagai SUPER AFFILIATE.

Instead cari lagi ramai dropshipper, hanya fokus untuk develop dropshipper sedia ada.

Ajar & guide dropshipper untuk generate more retail profit.

Sebenarnya you hanya perlu monitor & motivate sahaja.

Contoh

  • 200 ARC & 20 HUB seperti diatas
  • Tingkatkan average retail profit dari RM2 ke RM20
  • Komisen HUB Super Affiliate RM50

Passive Income ARC
RM20 x 200 = RM4,000

Passive Income HUB
RM50 x 20 = RM1,000

Total = RM5,000 sebulan

Agak-agak you nak RM10,000 sebulan. Just tingkatkan follower you as follows:

  • ARC 400 dropshipper
  • HUB 40 dropshipper

 

MUDAH KE?

Hahaha.

Confirm susah punya.

Nak create passive income through retail business memang susah.

Lagi-lagi nak ajar orang yang x pernah menjual, untuk buat sales.

Tapi kenapa perlu buat seorang if you boleh ajar orang lain & buat as a TEAM.

If sendiri pun belum pandai buat sales, it’s okay. Yang penting kemahuan untuk LEARN & TAKE ACTION ada, boleh buat sampai jadi dengan SUPPORT SYSTEM yang A.W.E.S.O.M.E.

Sambil2 boleh build your own branding & create a real online business dalam niche Internet Marketing focussing on eCommerce.

 

SO HOW? NAK JOIN DSK X?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *