Tangkap Pikachu & Dapat ..

Posted on Posted in Dropshipking.co, Networking

.. jumpa orang hebat 😀

Kelmarin keluar malam jumpa team lawyer di Bangsar. Entah macam mana dapat “tip” Pikachu berkeliaran di Taman Jaya, PJ.

So, apa lagi layan kan je la. Alang2 dah keluar kan. Haha.

Dapat 5 ekor si kuning comel & tapau Gym di tasik tu sekali.

Riuh jugak on the way balik ke Bangsar.

“Pika pika.”

“Pika pika pika?”

“Pika piiika, pikachuuuu!”

Pening aku, baik tengok newsfeed, kot2 ada sharing menarik ke malam ni.

Oh, ada orang hebat x dapat tido. Jam 2 pagi.

So apa lagi, cuba nasib ajak lepak coffee.

Tup, tap, tup, tap. Berjaya jugak kidnap dia dari bilik hotel MO. Haha.

Orang hebat dalam niche men’s fitness, Tuan Hafiz Azman 🙂

Sebenarnya dari bulan April lagi nak jumpa orang kuat Meso ni, tapi belum ready nak jumpa lagi time tuh.

Alhamdulillah, tanpa dirancang. Grab that opportunity to finally meet up.

Updated him on Dropshipking’s current status, progress & plans which are in the pipeline specifically “The ARC”.

While talking about my current venture, somehow we diverted to my old days managing MEPSCASH. It was no surprise that he could relate to what I was sharing, since he had gone through similar corporate experience managing Meso.

Dalam landskap IM, jarang boleh jumpa orang yang nak kongsi pengalaman korporat & cabaran2 “top management” ni 🙂

Mungkin sebab x ramai orang “top management” yang nak buat IM & mula dari bawah..

.. atau I sahaja yang belum layak lagi join group “top management” ni 😉

Apa-apa pun, dari Tuan Hafiz, saya nantikan kemasukan beliau ke Dropshipking bila projek terbarunya ready & letupkan niche men’s fitness, sekali lagi. Amin.

=====
Pengajaran:

“Jika ada peluang untuk timba pengalaman korporat, jangan tolak. Grab it by the balls!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *